preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Svibanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školsko zvono

Digitalni list učenika Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, Slavonski Brod

Moj hrvatski

Informatika

Portal udruge "Kultura, mediji i edukacija"- ARTHEA

Društvena mreža Glocal art za znanstveno-umjetničke projekte

NASLOVNICA-Vijesti

Sudjelovanje naših učenika u manifestaciji „Otvoreni dan matematike“ na PMF-u

Ove nastavne godine na Županijskom natjecanju iz matematike čak pet naših učenika plasiralo se na neko od prva tri mjesta u svojoj kategoriji. Učenica petoga razreda Zara Andrić, svojim rezultatom je postigla treće mjesto. Učenik Hrvoje Štivić postigao je prvo mjesto, a učenik Krešimir Daković treće mjesto u kategoriji sedmih razreda. U kategoriji osmih razreda prvo mjesto postigla je učenica Mila Berišić, a treće mjesto učenik David Rajkovača.


Zarina i Davidova mentorica bila je učiteljica Barbara Jandrečić, a Hrvojeva, Krešimirova i Milina mentorica bila je učiteljica Marijana Lopojda.

Kao nagradu za tako odličan uspjeh na Županijskom natjecanju učenici su zajedno sa svojim mentoricama 4. travnja otputovali u Zagreb kako bi u sklopu manifestacije „Dan i noć na PMF-u“ posjetili „Otvoreni dan matematike“.

Tom prilikom sudjelovali su u mnogobrojnim radionicama i izazovima, pogledali tematske izložbe i iskusili se u upravljanju robotima i dronom. Rješavali su i neke zadatke kako bi odgonetnuli zagonetke u potrazi za blagom. Naravno, i u tome su bili uspješni te za nagradu dobili prigodne majice. Dan je bio potpuno u znaku matematike, a učenici su uživali, zabavljali se i otkrivali primjenu matematike u raznim područjima svakodnevnog života.

Kući su se vratili radosni i prepuni dojmova, s nadom i željom za napredovanjem i daljnjim usavršavanjem svojih matematičkih sposobnosti.

Ostale fotografije pogledajte u Foto-galeriji.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: TOMISLAV LAČIĆ   datum: 8. 4. 2019.
preskoči na navigaciju