preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Školsko zvono

Digitalni list učenika Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, Slavonski Brod

Moj hrvatski

Informatika

Portal udruge "Kultura, mediji i edukacija"- ARTHEA

Društvena mreža Glocal art za znanstveno-umjetničke projekte

Učenje za poduzetništvo uz druženje i zabavu

Dana 17. ožujka 2016. godine učenici 2. i 5. razreda Osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Zagreba, u pratnji triju učiteljica i ravnateljice, posjetili su našu školu i naš grad. Posjet je jedna od aktivnosti projekta Učenje za poduzetništvo koji se, u suradnji sa SEECEL-om, u našoj i zagrebačkoj školi provodi od 2011. godine.


Po dolasku u školu, nakon riječi dobrodošlice i ručka koji smo pripremili za naše goste, uslijedio je obilazak škole, prezentacija projektnih aktivnosti, sudjelovanje u poduzetničkim radionicama koje su vodile učiteljice razredne nastave Ružica Dokman i Vedrana Dugalić i učiteljica likovne kulture Snježana Bošnjak te igra i zabava u sportskoj radionici koju je vodila učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Mirna Matej-Švaganović.

U suradnji s Udruženjem obrtnika Slavonski Brod, Turističkom zajednicom grada Slavonskoga Broda i CISOK-om, za posjetitelje i učenike domaćine organizirane su interaktivne radionice.

Udruženje obrtnika Slavonski Brod 17. ožujka u školskome dvorištu organiziralo je interaktivnu radionicu Budi majstor, kojoj je, uz moto Učimo da ne zaboravimo!, cilj revitalizacija starih zanata, očuvanje tradicije i kulturne baštine. Tijekom radionice učitelji i učenici uživali su družeći se i upoznajući zanimanje lončara, obućara i kovača.

U petak, 18. ožujka u organizaciji Turističke zajednice grada, posjetitelji su uz pratnju dviju učiteljica i učenika 4.b razreda, tijekom obilaska grada, sudjelovali u programu Živuća povijest tijekom kojega su im predstavljeni likovi iz hrvatske povijesti i književnosti. Družili su se s caricom Marijom Terezijom i Trenkovim pandurima koji su ih pozdravili u brodskoj tvrđavi, šegrtom Hlapićem i majstorom Mrkonjom koji su ih dočekali ispred kuće Ivane Brlić-Mažuranić te s Dragutinom Tadijanovićem koji im je pokazao sobu u kojoj je boravio dok je živio u franjevačkom samostanu.

Poslije obilaska grada djeletnice CISOK-a, u prostorijama CISOK-a, održale su radionicu Mali poduzetnici u kojoj su zagrebački mališani učili o važnosti postavljanja ciljeva i timskoga rada.

Druženje s našim posjetiteljima završilo druženjem na gradskome trgu i obećanjem da ćemo se, uskoro, ponovno vidjeti.

Dora Pavković i Nikolina Bačić, 8.aPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: DORA PAVKOVIĆ NIKOLINA BAČIĆ   datum: 30. 3. 2016.

OŠ IGK SB @

Više o školskim događajima pogledajte na ...

YouTube videozapisi  FaceBook grupa


TražilicaVremenik/Udžbenici

Popis udžbenika za 2018.-2019.:

Raspored pisanih zadaća


OŠ IGK SB

Škola za život - eksperimentalni program


e-Dnevnik


Microsoft Office 365


Poveznice


Projekti


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju