preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Školsko zvono

Digitalni list učenika Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, Slavonski Brod

Moj hrvatski

Informatika

Portal udruge "Kultura, mediji i edukacija"- ARTHEA

Društvena mreža Glocal art za znanstveno-umjetničke projekte

 

ENG       

Školske aktivnosti

 

U školskoj godini 2014/2015 nastavili smo s provedbom SEECEL-ova projekta Učenje za poduzetništvo. Ove školske godine škola ima dvojaku ulogu:

 1. pilot škola za poduzetničko učenje u razrednoj nastavi (ISCED1)
 2. mentor škola za poduzetničko učenje u predmetnoj nastavi (ISCED2).

Za vrijeme provedbe projekta isplanirano je i provedeno mnoštvo aktivnosti, i to u svim razredima, kojima se poticao poduzetnički duh i poduzetan način razmišljanja. Tijekom pripreme i izvođenja aktivnosti ostvareni su mnogi ishodi poduzetničkoga učenja i u razrednoj i u predmetnoj nastavi. 

 

Više

Dan škole: Dan otvorenih vrata/Dan poduzetništva

Vrijeme aktivnosti: 21. 3. 2012.

Nositelji aktivnosti: svi zaposlenici, vanjski suradnici, roditelji i učenici.


Kako je ovogodišnji dan škole posvećen poduzetničkome učenju te organiziran i izveden kroz suradnju škole i društvene zajednice, tijekom ožujka je u školi provedeno mnogo različitih aktivnosti.

Sudionici aktivnosti u projektima, (Ovisnost o igricama – upitnik za učenike i analioza upitnika), obrtničkim radionicama (izrada: drvenog nakita – Priča o drvetu; modela/maketa - Mali majstori; uzoraka čipke - Sunčana čipka; uzoraka kukičanja – Kukičanje; šivanih ukrasnih predmeta – Mali krojači; čestitki – Zlatovez) i zabavnim radionicama (planiranje i organizacija zabavnoga dijela programa - Plesna radionica, Zbor, Najava programa i novinarska radionica) stjecali su znanja o različitim zanimanjima, alatima i vještinama i razvijali su komunikacijske i suradničke vještine te vještine vođenja i planiranja.

Aktivnosti i radionice vodili su učitelji iz naše škole, roditelji, učenici i učitelji iz drugih škola.

 • Ovisnost o igricama – Blanka Rajšić, Tanja Popović i učenici 7. razreda
 • Priča o drvetu –  Andrej Macko, poduzetnik
 • Mali majstori –  Damir Ereš, vanjski suradnik, Renata Majdandžić
 • Sunčana čipka – Željko Čavčić, vanjski suradnik (i roditelj jedne naše učenice) i Karolina Lukač, vanjska suradnica
 • Kukičanje – Marija Hećimović
 • Mali krojači – Ljubica Bagarić i roditelji učenika 2. razreda
 • Zlatovez – Emilija Dodig
 • Plesna radionica – Snježana Mitrović, Igor Ilić
 • Zbor – Snježana Mitrović
 • Najava programa i novinarska radionica – Igor Ilić, Dorotea Božić Marina Martinović, Iva Knežević, Ina Babić, Ivka Jurković

Po završetku svih planiranih aktivnosti u školskoj dvorani organiziran je prigodni program u obliku sajma. Sajam Poduzetničko učenje organiziran je za roditelje, učenike i učitelje iz naše škole i iz ostalih brodskih osnovnih škola te za zainteresirane građane i gradske predstavnike. Izlagači na sajmu, uz voditelje i predstavnike provedenih aktivnosti koji su predstavili rezultate i proizvode aktivnosti i radionica u kojima su sudjelovali, bili su i predstavnici brodskih srednjih škola koji su predstavili srednjoškolske programe, te predstavnici HZZ-a (Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje) koji su učenicima omogućili rješavanje testa profesionalnih sklonosti i dali dodatne informacije o upisima u srednje škole. Tijekom pripreme i provedbe navedenih aktivnosti škola je surađivala sa širom društvenom zajednicom i promovirala projekt.

Videosnimka provedenih aktivnosti:  http://www.youtube.com/watch?v=g9ppYyPI8GM.

Program (napisan na hrvatskome jeziku), raspored izlagača, fotografije i videosnimka sajma objavljena je na školskoj mrežnoj stranici: http://os-igkovacic-sb.skole.hr/?news_hk=1&news_id=218&mshow=823#mod_news.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 8. 9. 2012.
preskoči na navigaciju