preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Školsko zvono

Digitalni list učenika Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, Slavonski Brod

Moj hrvatski

Informatika

Portal udruge "Kultura, mediji i edukacija"- ARTHEA

Društvena mreža Glocal art za znanstveno-umjetničke projekte

NASLOVNICA-Vijesti

Tableti i petaši

Učenici prvih, petih i sedmih razreda naše škole u sklopu projekta "Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme Škola za život  – faza II" Ministarstva znanosti i obrazovanja, dobili su tablete.

Te tablete koristit će za svladavanje nastavnoga gradiva i ostale potrebe nastave.

Učenici petih razreda na satu Informatike na tim tabletima, koristeći aplikaciju Word, pisali su sastavke o tome kako koriste tablete te kako ih planiraju koristiti u budućnosti.

Jedan od tih sastavaka možete pročitati u nastavku članka, a fotografije sretnih učenika možete pogledati u Foto-galeriji.


Pustolovine tableta i mene

Tablet mi pomaže pri učenju. Dobila sam ga u utorak 11. 2. 2020. godine i već mi se sviđa. Mi smo u programu Škola za život. Prije su nam govorili da ćemo dobiti tablete ali nikad ih nismo dobili. I ove školske godine su nam stigli.

Trebalo je nekoliko dana da učitelj instalira neke bitne aplikacije koje će nam biti potrebne za učenje i za rad u školi. Imamo dvije aplikacije koje ćemo sigurno koristiti to su OneNote i Word. Učitelj se jako potrudio da nam tableti budu što bolji i da svatko ima iste aplikacije. Većina iz mog razreda su dobili plave tablete a ja sam dobila zeleni. Ali mi boja nije bitna.

Jako sam zadovoljna sa svojim tabletom i jako su dobri. Uz tablet smo dobili punjač i upute kako se koristi ako nam nešto nije jasno. Super mi je to što ne moramo nositi neke tiskane udžbenike nego koristimo digitalne. Kad sam ga dobila bila sam jako sretna odmah sam kod kuće razgledala. Svi smo bili jako sretni što smo ih dobili. Tablet će mi puno pomoći pri učenju i za rad.

Hvala učitelju što je instalirao sve aplikacije i sredio tablete da svima budu jednaki. Hvala Tomislavu Lačić učitelju iz informatike što se je potrudio i što nam je sve to omogućio.

Napisala Rita Anđela Nikolić, 5.aPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: TOMISLAV LAČIĆ   datum: 27. 2. 2020.

OŠ IGK SB @

Više o školskim događajima pogledajte na ...

YouTube videozapisi  FaceBook grupa


Tražilica

Vremenik/Udžbenici

Popis udžbenika za 2018.-2019.:

Raspored pisanih zadaća


OŠ IGK SB

Škola za život - eksperimentalni program


e-Dnevnik


Microsoft Office 365


Poveznice


Projekti


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju